متاسفانه چند سالي است با راهاندازي سد زايندهرود، بستر اين رودخانه هميشهجاري(!)که سالهايسال از زردکوه بختياري سرازير ميشد و در مسير خود دشت و دامونهاي بسياري را ميپيمود و در تالاب گاوخوني آرام ميگرفت، دچار خشکسالي شده است.
اين رويداد ناخوشايند نهتنها موجب تاسف مردم استان بهويژه شهر اصفهان شد بلکه بسياري از گردشگران را براي سفر به اين استان بيميل کرد، چراکه نشستن در حاشيه اين رود در غروب اصفهان برنامه بسياري از گردشگران در پايتخت فرهنگ و هنر ايران بود.
خشکشدن زايندهرود آسيب زيادي به برخي صنايع استان اصفهان از جمله گردشگري وارد کرد؛ گردشگري کشوري که از ديرباز کانونهاي فرهنگي و تاريخياش در کنار رودهاي آن استوار بودهاند.
وقتي گردشگران داخلي ايران از خشکشدن زايندهرود تا به اين حد نگران و ناراحتاند، اين امر اگر گردشگران خارجي را ناراحت نکند بدون شک در تغيير تصميم آنها براي سفر به ايران تاثيرگذار است؛ بهخصوص اگر اين سفر، بازديد از شهري تاريخي همچون اصفهان باشد که از ديرباز سهم بالايي از توسعهاش را مديون زايندهرود بوده است.
گزارشها حاکي از اين است که امروز 15 آبان، شهروندان اصفهاني با جمعشدن روي پلهاي تاريخي خواجو و 33 پل جان گرفتن دوباره زايندهرود را، اگرچه موقتي است، جشن گرفتهاند.
اگرچه جاريشدن آب بر بستر خشک زايندهرود با هدف رونق کشاورزي در منطقه انجام شده است، همين فرصت کوتاه ممکن است بارقه اميدي براي رونق کوتاهمدت گردشگري در اين شهر با محوريت زايندهرود باشد.
/115
انتهای پیام/